Retail op het station

Een stationsbezoeker drinkt graag een kop koffie of koopt iets lekkers. Grote stations bieden een overzichtelijke en snelle keuze met genoeg variatie, regionale stations voorzien in de basisbehoefte. NS let erop dat het retailaanbod voldoende variatie biedt en garandeert een basisaanbod door zelf enkele formules te exploiteren: Kiosk, AH to go, de StationsHuiskamer en Julia's. De rest laten we over aan de markt.

Ontwikkelingen in 2023

  • In 2023 zijn vier winkels van AH to go verbouwd: Zwolle, Amsterdam Oosttunnel, Duivendrecht en Apeldoorn. 

  • Acht Kiosk-winkels zijn in 2023 verbouwd en kregen een nieuwe inrichting en uitstraling: Amsterdam RAI, Groningen Busstation, Nijmegen spoor 3/4a, Eindhoven spoor 3/4, Leeuwarden, Delft, Gouda en Weert. In 87 Kiosk-winkels zijn borden en posters vervangen door digitale schermen voor productinformatie en acties.

  • We hebben afgelopen jaar twee nieuwe StationsHuiskamers geopend: op station Woerden in juni en in december op station Deventer. Voorheen waren dit Kiosk-winkels. De StationsHuiskamer in Assen hebben we gemoderniseerd.

  • De twee Julia’s-vestigingen op Utrecht Centraal en Den Haag Centraal zijn eind 2023 verbouwd en kregen een nieuwe, moderne uitstraling, bestelzuilen en digitale schermen. Naast voor de gebruikelijke pasta’s kunnen reizigers bij deze vestigingen nu ook terecht voor pizza.  

Assortiment en gemak

NS Stations wil in haar retailformules het assortiment aanpassen aan de wensen van de reizigers. Zo introduceren we steeds meer producten om reizigers elk moment van de dag een gezond alternatief te bieden, zoals (maaltijd)salades en poké bowls, en verrassen we de reizigers met een seizoensassortiment, zoals in de winter de Tartufo Pasta’s bij Julia’s en bij Kiosk een Winterthee en Wintercookie.

Print pagina